DevOps را میتوان نوعی روش به جهت توسعه نرم افزار دانست که بیشتر حول محور ارتباط بین توسعه دهندگان نرم افزار و متخصصان IT میچرخد. در صورت تفکیک این نام به دو قسمت با دو تیم کاری به نام های Dev و Ops مواجه میشویم که میتوان گفت هدف کاری متضادی با یکدیگر دارند. چرا که تیم Dev به دنبال توسعه و تغییرات در پروژه است اما تیم Ops در پروژه به دنبال پایداری و ثابت نگه داشتن سرویس های موجود است.حال با ادغام این دو تیم هر دو هدف توامان دنبال میشوند. در این مقاله قصد داریم تا تمامی ابعاد و اهداف DevOps را مورد بررسی قرار دهیم.
اهداف DevOps
DevOps نوعی ابزار است برای احقاق یک سری از اهداف مورد استفاده قرار میگیرد. این روش باعث میشود افراد، پروسهها و ابزارها برای یک خط بهینه تولید نرمافزار در کنار هم قرار بگیرند. تاکید بر روی نتایج، کیفیت و خودکارسازی است. DevOps برای رسیدن به این هدف ابزارها را به طرز دقیقی انتخاب کرده و یک فرهنگ ایجاد میکند. در اینجا فرهنگ به معنی ارتباط باز بین همه اعضای تیم توسعه نرمافزار و نبود محدودیت و سلسله مراتبی است که سد تصمیمگیری به حساب میآیند. DevOps را میتوان با دیگر اتوماسیونهای IT مثل ITIL و ITISM مقایسه کرد هر چند که آنها یکی نیستند و تنها در میزان و انواع خودکارسازی که ارائه میدهند با هم مشابهت دارند.
اهداف DevOps در تمام فرایند ارائه پخش هستند. آنها شامل افزایش سرعت استقرار نسخههای جدید که باعث کاهش زمان تولید تا ارائه به بازار میشود، کاهش نرخ خرابی نسخههای جدید، کاهش زمان بین ارائه وصلههای نرمافزاری، و افزایش سرعت اصلاح ایرادات نسخههای جدید میباشند. با استفاده از DevOps پروسههای ساده قابل برنامهریزی و پویا میشوند که خود باعث افزایش پیشبینیپذیری، کارایی، امنیت، و قابلیت نگهداری پروسههای اجرایی میگردند. این موارد اغلب اوقات در راستای اتوماسیون است.
یکپارچهسازی DevOps شامل تحویل Delivery محصول، کنترل کیفیت، توسعه قابلیتها، و نسخههای مخصوص نگهداری است. اینها باعث بهبود قابلیت اعتماد و امنیت شده و چرخههای توسعه و استقرار را سریعتر میکند. بسیاری از ایدهها (و افراد) فعال در DevOps از جریان Enterprise Systems Management و توسعه نرمافزار Agile هستند.
DevOps با استاندارد سازی محیطهای توسعه به عملیات مدیریت نسخه های نرمافزاری یک سازمان کمک میکند. مشکلات راحت تر پیگیری و حل میشوند. شرکتهایی که مشکلات اتوماسیون استقرار نسخههای جدید دارند معمولاً از قبل دارای اتوماسیون هستند اما میخواهند این اتوماسیون را بدون وارد کردن دستی همه چیز در خط فرمان، با انعطافپذیری بیشتری مدیریت و هدایت کنند. در حالت ایدهآل این عملیات باید بتواند توسط کارمندان غیر عملیاتی در محیطهای غیر عملیاتی انجام شود. DevOps به توسعهدهندگان کنترل بیشتری روی محیط اعطا میکند و باعث میشود ساختارها درک بیشتری از نرمافزارها داشته باشند.
DevOps را میتوان ابزاری تلقی کرد که تغییر در سورس کد را ساده کرده و حس عدم اطمینان را نسبت به نسخه های جدید در سرور از بین میبرد.
کاربرد DevOps کجاست؟
اگر شما یک سرویس یا محصولی تولید می کنید که دائم بر اساس نظرات مشتری یا بازخورد بازار تغییر می کند و ویژگی های جدید به آن اضافه می شود و فکر می کنید مزیت رقابتی شما ارائه سرویس خوب به مشتری است، پس احتمالا باید بدنبال این مفهوم باشید. اما معمولا اگر در سازمان هایی هستید که سرویس هایی با تکنولوژی های خیلی قدیمی وجود دارند و اصولا همه چیز دستی انجام می شود و روال های سازمانی اجازه اتوماتیک شدن به شما را نمی دهند، شاید استفاده از این مفهوم کار بسیار سختی باشد.
DevOps آمیزه و مخلوطی از چندین نقش بوده و هدف نهایی آن در کنار هم قرار دادن دولوپرها و مهندسان اجرایی است؛ فرهنگ DevOps ویژگیها و قابلیتهای جدید محصول را با زیرساختهای آن سازگار مینماید و سبب میشود تا این دو بتوانند در کنار هم بهخوبی عمل کنند.
- نویسنده: سمیه مهاجری
- تاریخ: 1397/05/07
- زمان: 18:22
- نظرات: 0
0 نظر در مورد این مطلب