تجارت الکترونیک را میتوان جریانی قدرتمند و نوین در زندگی امروز تلقی کرد چرا که توانسته است زندگی نسل امروز را در زمینه های مختلف دستخوش تغییراتی اساسی کند.تجارت الکترونیک را میتوان انقلابی بزرگ در حوزه IT و ارتباطات در عرصه اقتصاد نامید.از انجا که سود در این جارت بسیار بالا بوده و منافع طرفین را در برمیگیرد سرعت بسیار بالایی را در توسعه و رشد داشته و روز به روز گسترده تر از روز قبل میشود.خرید فروش مبادله و خدماتی که از طریق تجارت الکرونیک صورت میگیرد جای بسیاری از تجارت های سنتی را گرفته و هر جامعه ای را که مجهز به اینترنت است را پوشش میدهد.
دسته بندی در تجارت الکترونیک
1.تجارت به تجارت
در این دسته مصرف کننده هیچ نقشی ندارد و صاحبان شرکت ها با یکدیگر معامله میکنند و یا خرده فروش ها با عمده فروش ها معامله میکنند که در اصطلاح B2B نیز نامیده میشود.
2.تجارت به مصرف کننده
در این نوع از تجارت الکترونیک فروشگاه های اینترنتی کالا یا خدمات خود را به طور مستقیم به مصرف کننده عرضه میکنند به این دسته بندی B2C نیز گفته میشود
3.مصرف کننده به تجارت
در تجارت مصرف کننده به تجارت پروژه ای با هزینه ای مشخص برای شرکتی ارسال میشود و شرکت ها پس از بررسی پروژه قیمت نهایی را به مصرف کننده اعلام میکنند و در صورت پذیرفتن پروژه انجام میشود.
4.مصرف کننده به مصرف کننده
در این نوع از تجارت الکترونیک افراد میتوانند به صورت انلاین با یکدیگر معامله کنند و مبادله کالا بع کالا داشته باشند که این نوع تجارت بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.
مزایای تجارت الکترونیک
تجارت الکترونیک را میتوان یک معامله برد_برد در نظر گرفت چرا که در این تجارت هم مشتریان رضایتمند هستند و هم صاحبان کسب و کار و مشاغل راضی به نظر میرسند.از مزایای تجارت الکترونیک برای مشتریان میتوان به راحتی ، صرفه جویی در زمان ، راحتی در مقایسه و گوپن ها و تخفیف ها را نام برد.از دیگر مزایای این نوع تجارت میتوان به آسان بودن دسترسی به نظرات دیگر مصرف کنندگان اشاره کرد.نظر های مثبت و منفی را دسته بندی شده در مورد هر محصول در اختیار مشتری قرار میگیرد تا پس از بررسی ها لازم تصمیم نهایی خود را در رابطه با کالا و خدمات ارائه شده بگیرد.
تجارت الکترونیک برای صاحبان مشاغل و کسب و کارها نیز سود فراوانی را به ارمغان آورده است افزایش فروش توسعه حوزهِ تجارت فروش 24 ساعته در 365 روز سال تراکنش های بدون دردسر و فوری و ایجاد پایگاهی برای مشتریان از مزایای این نوع تجارت برای صاحبان مشاغل به شمار میرود از این رو بیشتر کسب و کارها به این نتیجه رسیده اند که فروشگاه اینترنتی یکی از ملزومات تجارت در دنیای امروز محسوب میشود و لازم است که شعبه ای دیگر از کسب و کار خود را در دنیای به اصطلاح مجازی ایجاد کنند.
معایب تجارت الکترونیک
تجارت الکترونیک نیز مانند دیگر متد های نوین دنیا نیمه تاریکی هم دارد . به خطر افتادن حریم خصوصی و عدم امنیت در برخی از فروشگاه ها احتمال عدم کیفیت پس از تحویل کالا تاخیر در دریافت کالا و ضرورت نیاز به اینترنت از معایب تجارت الکترونیک نزد مشتریان است.مسائل امنیتی و نبود زیر ساخت های درست و اساسی در زمینه اینرنت ، ارجاع کالا و خدمات پس از فروش در فروش املاک از معایب تجارت الکترونیک بریا صاحبان مشاغل و کسب و کارهای اینترنتی محسوب میشود.
- نویسنده: ادمین
- تاریخ: 1397/02/23
- زمان: 13:29
- نظرات: 0
0 نظر در مورد این مطلب