به زبان ساده VR به هر فناوری گفته می شود که چیزی را که چشم شما می بیند با موارد دیگر عوض می کند. هنگامی که سر خود را به اطراف می گردانید تصویر نیز همانطور که در زندگی واقعی این طور است، حرکت می کند اما تصویری که مشاهده می کنید با آن چه که در دنیای واقعی می بینید بسیار متفاوت است. به نوعی می توان گفت واقعیت مجازی حواس دیدن و شنیدن را تحریک می کند. این برای بازی کردن یا داستان گویی فوق العاده است زیرا به بیننده اجازه می دهد تا خود را در آن چه که در اطرافش اتفاق می افتد غوطه ور کند و حس کند که داخل بازی قرار دارد. اما ممکن است هنگامی که بازی می کنید و عینک را به روی چشم دارید به جسمی در دنیای واقعی آسیب بزنید و بدنتان نیز آسیب ببیند. البته این کار ممکن است باعث قطع ارتباط دستگاه نیز شود.
VR به شکل برجسته در دو نوع کار استفاده می شود:
- برای ایجاد و تقویت یک واقعیت تخیلی برای بازی،سرگرمی (مانند بازی های کامپیوتری یا فیلم های سه بعدی)
- برای تقویت مهارت و تمرین برای محیط های زندگی واقعی یا شبیه سازی (مانند شبیه سازی پرواز برای خلبانان)
تفاوت میان AR و VR
AR : این کلمه مخفف Augmented Reality میباشد که به معنای واقعیت تکمیل شده است.این تکنولوژی، حالتی است که محتوای مجازی را در دید حقیقی کاربر پدید میآورد.یکی از نمونه های AR، برنامه هایی است که توسط دوربین گوشی اجرا شده و تصاویری را به محیطی که دوربین شما نشان میدهد اضافه میکند.
VR : این کلمه مخفف Virtual Reality است که به معنای واقعیت مجازی میباشد.این تکنولوژی حالتی است که فضای دید کاربر را به طور کامل مسدود کرده و او را به دنیای مجازی میبرد.در واقع بر خلاف AR که محتوای مجازی به دنیای شما میآیند، در VR شما به داخل دنیای مجازی میروید.
محبوبیت و کارایی واقعیت مجازی (VR)
مشخصا وارد شدن به دنیای مجازی و جدا شدن از دنیای واقعی برای مدتی کوتاه، میتواند حس خوبی را به یک شخص القا کرده و برای هر کسی جذاب باشد.ممکن است شما در گذشته آرزو داشتید که روزی وارد دنیای بازی های رایانه ای شده و خودتان کار های مورد نظر را انجام دهید و به جای شخصیت قهرمان بازی عمل کنید.به وسیله هدست های واقعیت مجازی، این امر دیگر یک آرزو نیست زیرا این امکان برای کاربران فراهم شده است.
در این هدست ها، هر یک از چشمان شما تصویر مخصوص به خود را در اختیار دارد که نهایتا مغز شما اطلاعات را گرفته و یک درک مشخصی از محیط برای شما فراهم میکند.با داغ شدن بازار این تکنولوژی، گوگل آن را به دنیای گوشی های هوشمند وارد کرد.هدست های Cardboard گوگل، دستگاه هایی ارزان قیمت بودند که امکان استفاده از واقعیت مجازی را در گوشی های هوشمند فراهم میکردند.این هدست کیفیت قابل قبولی داشت اما از نظر راحتی حین کار مقداری ضعیف بود.
عمده ترین کاربردهای فناوری واقعیت مجازی در چیست؟
استفاده در صنعت توریسم:
یکی از کاربردهای مهم فناوری واقعیت مجازی در گردشگری است به این صورت که ویدئوها و یا تصاویری ۳۶۰ درجه و با کیفیت بالا از مکان های توریستی و مهم تهیه می شود و افراد هزاران کیلومتر آنطرف تر می توانند با استفاده از هدست های واقعیت مجازی آن ویدئوها را آنگونه ببینند که گویی در همان جا قرار دارند و به هر طرف که بخواهند می توانند حرکت کنند.
استفاده در نمایش مکان های اجاره ای و فروشی:
یکی دیگر از کاربردهای این فناوری نمایش همه جهت و کامل فضای داخلی و بیرونی مکان هایی است که برای فروش یا اجاره قرار گرفته اند. بطوری که فرد بیننده به راحتی میتونه بدون حضور در آنجا همه جنبه های آن رو از طریق هدست واقعیت مجازی بررسی کرده و انتخاب کند. همچنین از این فناوری میشه برای پیش نمایش طرح های نمای داخلی آپارتمان ها استفاده کرد.
سرگرمی:
اگر صنعت گیمینگ در حال حاضر یکی از کاربردهای اولیه و اصلی تکنولوژی واقعیت مجازی نباشد، پس دیگر شکلهای سرگرمی قطعا خواهند بود.
- نویسنده: سمیه مهاجری
- تاریخ: 1397/05/17
- زمان: 10:11
- نظرات: 0
0 نظر در مورد این مطلب