وب سایت دارای ابعاد گسترده ای در زمینه ی طراحی میباشد که با استفاده درست و اصولی از ابزار ها میتوان وب سایتی استاندارد و کاربردی را طراحی نمود. گرافیک سایت ها همواره برای کاربران و طراحان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.در سال های اخیر طراحی وب سایت به سبک فلت مورد استقبال طراحان وب سایت فارسی قرار گرفته است.در این نوع از طراحی وب سایت به کارگیری رنگ های روشن ، حذف فضاهای شلوغ و بی اهمیت و رابط کاربری ساده مهم ترین اصل هستند.در این مقاله طراحی وب سایت به صورت فلت را به طور گسترده مورد بررسی قرار خواهیم داد.
اصول استفاده از طراحی فلت در وب سایت
ویژگی و هدف اصلی در استفاده از سبک طراحی فلت ، پیاده سازی و رعایت دقیق اصول کاربردپذیری ، دسترسی پذیری و معماری محتوا و اطلاعات به شکلی کاملا بهینه و پایداراست.در این سبک طراحی ما از فضاهای باز و المنت های نسبتا بزرگ استفاده میکنیم چرا که هدف از این نوع طراحی دسترسی آسان مخاطب به هر آنچه که نیاز دارد است.در طراحی سایت به صورت فلت اصولی وجود دارد که لازم است رعایت شوند.عدم استفاده از سایه ها ، حذف تمامی برجستگی و یا تو رفتگی ها ، استفاده از فونت های ساده ، استفاده از رنگ های نزدیک به هم ، وجود فضای خالی در صفحه ، عدم استفاده از رنگ های جیغ و براق ، استفاده از آیکون های فلت ، عدم استفاده از بافت یا Pattern ، عدم استفاده از Border های ضخیم و عدم استفاده از سایه های نرم باید و نباید هایی هستند که در طراحی وب سایت به سک فلت از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند.
نقش رنگ ها در طراحی سایت فلت
استفاده درست و اصولی از رنگ ها یکی از با اهمیت ترین عناصر در مراحل طراحی سایت فلت ، میباشند.همان طور که پیش تر نیز ذکر نمودیم در این روش طراحی سایت جلوه های بصری همانند سایه ها استفاده نمی شود لذا روند طراحی این گونه وب سایت ها ساده می باشد که این امر موجب وابستگی طراحی سایت فلت یا تخت به رنگ ها می شود . در سطح جهان وب سایت های گوناگونی به صورت فلت یا تخت طراحی می شوند . علاوه بر وب سایت ها بنر ها ، کارت ویزیت ها و بروشور ها نیز به شکل روی به طراحی فلت آورده اند.
مزایای طراحی سایت به سبک فلت
تطبیق با محدودیت های صفحه و استفاده بهینه از آن
روان بودن سایت و استفاده از رنگبندی جذاب در طراحی
دارای حجم پایین و در نتیجه سرعت بالا
ساده و موثر کردن طراحی و حذف عناصر گرافیکی و انیمیشن های غیرضروری
حذف عناصرskeuomorphic برای دسترسی سریع به محتوا
سایت های طراحی شده با طراحی فلت علاوه بر سادگی، بی نهایت انطباق پذیر و واکنش پذیر هستند
محبوبیت بالا در موتورهای جستجو
ایجاد جذابیت با استفاده از آیکون های فلت
معایب طراحی سایت به سبک فلت
یکی از مهم ترین معایب طراحی سایت به سبک فلت فقدان علائم تصویری پیچیده می باشد . چرا که در برخی از نرم افزار ها و وب سایت ها نیاز به این دسته از علائم حس می شود. محدودیت در به کار گیری رنگ های متنوع و قالب های مختلف نیز از دیگر معایب طراحی وب سایت به سبک فلت میباشد.کمبود حاشیه ها و اشکال برجسته در سایت که دشوار شدن کلیک در صفحه را به همراه خواهد داشت که همین امر در تجربه کاربری وب سایت خلل ایجاد خواهد کرد. هنگامی که یک بازدیدکننده برای اولین بار با یک وب سایت فلت روبرو می شود، باید با صرف زمان طولانی تر و انجام آزمون سعی وخطا متوجه قابل کلیک بودن عناصر شود.
- نویسنده: سارا کاویانی
- تاریخ: 1397/06/21
- زمان: 14:35
- نظرات: 0
0 نظر در مورد این مطلب