عصر امروز را میتوان عصر ایده های جدید نامید چرا که افراد در زمینه های مختلف شغلی به دنبال ایده های جدید هستند.طراحان اپلیکیشن در حوزه ی فعالیت خود بیش از دیگر زمینه ها به دنبال حل مساله از روش های متفاوت و ایده های نو هستند.استفاده از ابزار ها و متد های روز دنیا در ایجاد خلاقیت در اپلیکیشن نقش ویژه ای دارند ، اما همه چیز به شناخت درست شما از مخاطب بستگی دارد.روانشناسی طراحی اپلیکیشن کمک میکند تا شما نسبت به سلایق مخاطب هدف خود آگاهی پیدا کنید و طراحی و ایده خود را بر مبنای همین آگاهی پایه گذاری کنید. در این مقاله به نقش روانشناسی در طراحی اپلیکیشن خواهیم پرداخت.
نقش روانشناسی در طراحی اپلیکیشن
روانشناسی در طراحی اپلیکیشن را میتوان نوعی جامعه شناسی رفتاری تلقی کرد.برای طراحی اپلیکیشن باید مخاطب هدف خود را بر مبنای سن ، شغل و دیگر فاکتور ها دسته بندی کنید و اپلیکیشن خود را بنا بر سلایق مخاطب خود طراحی کنید. منظور از روانشناسی در طراحی؛ یعنی رعایت اصول و قواعدی است که کاربر را تشویق به استفاده از برنامه میکند و در نهایت باعث رضایت آنها میشود.رضایت کاربر به معنای موفقیت اپلیکیشن میباشد و این امر همان چیزی است که تمامی مدیران به دنبال آن هستند.
اصول روانشناسی در طراحی اپلیکیشن
علم روانشناسی به بنا به نیاز جامعه مانند دیگر علوم به طور گسترده در حال به روز رسانی است.با تحقیقات صورت گرفته بر مغز ، رفتار و احساسات درونی افراد به هنگام استفاده از انواع اپلیکیشن و یا وب سایت ها محققان به اصولی دست پیدا کرده اند که لازم است هر طراحی قبل از شروع کار ، نسبت به آنها آگاه باشد.
سهولت در روند کار با اپلیکیشن
رسالت اپلیکیشن آسان کردن امور دشوار است؛ پس کاربران نباید در اپلیکیشنی که برای سهولت در روند کاری به وجود آمده است ، درگیر پر کردن فرم و خواندن متنهای طولانی شوند. آنها از اپلیکیشن موبایل برای راحتتر و سریعتر کردن خدمات خود استفاده میکنند، نه اینکه وقت خود را مانند سایتها برای پر کردن اطلاعات و منتظر ماندن پاسخ از سمت سرور کنند. همچنین پیام و پیمایش خیلی ساده کنید تا آنها مجبور نباشند که برای کلیک بر روی دکمهای یا درک مطلب شما، فکر کنند.
نادیده گرفتن حافظه کاربران
اینکه کاربران و مخاطبان شما انسان هستند و دارای حافظه میباشند را به طور کلی نادیده بگیرید. آنها فعالیتی را که در یک صفحه انجام میدهند یا اطلاعاتی را که میخوانند، در صفحه بعد فراموش میکنند و بارها باید به صفحههای قبلی برای خواندن مجدد وارد شوند؛ برای همین است که میگوییم اول از همه اطلاعات را شفاف و ساده بیان کنید و دوم اینکه در هر صفحه اطلاعات و توضیحات لازم برای انجام فعالیتها بنویسید تا آنها مجبور به یادآوری چگونگی کارکرد برنامه نباشند.
کارکرد بدون عیب و نقص اپلیکیشن
صحت و کارکرد بدون عیب نرم افزار از دیگر موارد بسیار مهم طراحی اپلیکیشن محسوب میشود. خطاهای کارکردی از دید کاربر قابل قبول نمیباشد. این مرحله به هر دو تیم برنامه نویس و تیم تست مرتبط خواهد بود. یکی از مشکلات اپلیکیشنهای اندرویدی در همین قسمت است. یک اپلیکشن اندروید حداقل باید بر روی ۱۰ موبایل و یا دستگاه با سیستم اندروید تست گردد. موبایل اپلیکیشن های iOS این مشکل را ندارند. علت آن توسعه دهنده یکتای سخت افزار و سیستم عامل آن است.بی نقص بودن اپلیکیشن شما به معنای رضایت مخاطب میباشد.
سادگی ظاهری
اولین و مهمترین بخش در طراحی اپلیکیشن داشتن ظاهری ساده و کاربر پسند است. فضای اپ باید ساده باشد و به گونه ای طراحی شود که کاربر زمان استفاده از مطالب اصلی و مهم اپ دور نشود و براحتی قابل فهم باشد. زر و زیورهای زیادی باعث منحرف شدن کاربر از نیاز خود میشود و بعد از آن بدلیل مبهم بودن اپ،دیگر مورد استفاده قرار نمیگیرد.
- نویسنده: سارا کاویانی
- تاریخ: 1397/07/08
- زمان: 15:22
- نظرات: 0
0 نظر در مورد این مطلب