کلمه انتخاب در هر زمینه ای مهم است و افراد را ملزم به تفکر ، تحقیق و جستجو میکند.همان طور که در تیتر مقاله عنوان کردیم در این مقاله قصد داریم از فاکتور های حائز اهمیت در انتخاب توزیع لینوکس بگوییم.تنوع در توزیع ها به حدی بالا است که نمیتوان همه را تک تک مورد بررسی قرار داد و از معایب و مزایای آنها گفت اما ما در اینجا معروف ترین ها و کاربردی ترین ها را معرفی و آنالیز خواهیم کرد تا کسانی که قصد کوچ به دنیای آزاد لینوکس را دارند بهترین انتخاب را داشته باشند.
سوالی که در این زمینه پیش می آید معمولا به این صورت است که کدام توزیع لینوکس مناسب تر است؟در ابتدا باید بگوییم که توزیع چیست.سیستم عامل لینوکس یک سیستم عامل آزاد و رایگان است که بیشتر توسط کاربران توسعه میابد. لینوکس از بخشهای بسیار زیادی تشکیل شده که هر بخش آن توسط عدهای خاص توسعه مییابد که هر یک در یک سمت جهان قرار دارند. به این مجموعهها که توسط افراد و شرکتها گرداوری شده است، توزیع یا Distribution لینوکس میگویند.
نقش ظاهر لینوکس در انتخاب
منظور از ظاهر لینوکس میز کاری است که روی سیستم نصب میشود.میزکارهای مختلفی در توزیع های مختلف وجود دارند که تنظیمات صورت گرفته بر آن ها در تمامی موارد یکسان است پس حساسیت در انتخاب ظاهر لینوکس کاملا بی مورد است و در این مبحث تنها سلیقه کاربر است که اهمیت دارد.فاکتور حائز اهمیت و ویژه ای برای انتخاب ظاهر لینوکس وجود ندارد.
نقش به روز رسانی لینوکس ها در انتخاب کاربران
توزیع ها را میتوان از جهت نحوه به روز رسانی به دو دسته تقسیم کرد.توزیع های یخ زده و توزیع های غلطان که در ادامه به بررسی هریک به طور مفصل خواهیم پرداخت.
توزیع های یخ زده
توزیع های یخ زده همانند باقی برنامه ها و اپ ها به روز رسانی میشوند.به این صورت که در تایمی مشخص که از سوی شرکت ارائه دهنده تعیین میشود ، با تغییرات و بهبودهای مورد نظر منتشر میشود.از دیگر مزیت های این توزیع میتوان به تست های مکرر اشاره کرد.به این صورت که این توزیع ها قبل از قرار گرفتن در بسته های نرم افزاری چندین بار تست شده و از نظر سازگاری با بسته های موجود و پایداری چندین بار مورد آزمایش قرار میگیرند.
توزیع غلطان
این توزیع بر خلاف توزیع یخ زده نیازی به به روز رسانی و آپدیت جدید ندارد چرا که به گونه ای تنظیم شده است که پس از نصب سیستم همیشه به ، به روزترین حالت سیستم عامل دسترسی دارد. این توزیعها نسبت به توزیعهای یخزده، بستههای به روزتری در مخازن خود دارند. این توزیعها برای کاربرانی مناسب است که میخواهند روی لبهی تکنولوژی قدم بردارند و همیشه آخرین نسخه از هر نرمافزار را داشته باشند.
سطح علمی کاربر و موارد استفاده از لینوکس
برای نصب هر برنامه ای لازم است که سطح آگاهی و علم کاربر را در آن زمینه مورد نظر داشته باشید.برای مثال معمولا کاربرانی که در سطح آماتور هستند توزیع هایی را میپسندند که پیچیدگی خاصی در طراحی گرافیکی آن ها وجود نداشته باشد و بتوانند به سادگی تنظیمات کلی را اداره کرده و سیستم را مدیریت کنند. همچنین دارای نرمافزارهای جدیدی باشند که به آنها حداکثر قابلیتها را ارائه نماید. از توزیعهایی که برای کاربران تازه کار مناسبتر هستند، میتوان اوبونتو (Ubuntu)، زوزه (SuSE)، فدورا (Fedora)، مندریوا (Mandriva)، لیندوز (Lindows)، لیکوریس (Lycoris)، مپیس (Mepis) و XandarOS را نام برد.
برخی از توزیعها مخصوص نیازهای خاصی طراحی شدهاند. مثلا امروزه از اصلیترین نیازها میتوان به سرویسدهندهها و ایستگاههای کاری اشاره نمود. البته برخی از توزیعها این امکان را به شما میدهند که هنگام نصب، نوع مصرف آنها را تعیین کنید و با توجه به انتخاب شما، نرمافزارهای مربوط به آن مصرف خاص نصب خواهند شد. مثلا اوبونتو، فدورا و دبیان این امکان را دارا هستند.
- نویسنده: سارا کاویانی
- تاریخ: 1398/01/11
- زمان: 13:16
- نظرات: 1
1 نظر در مورد این مطلب
asdfasdfasdfa