شاید اگه نگاهی به مارکت های ایرانی مثل کافه بازار ( که 162 هزار اپلیکیشن موبایل بومی داره) و یا سیب اپ (که بیش از 15 هزار اپلیکیشن موبایل در اون ثبت شده) متوجه این موضوع میشیم که انگار بیشتر کسب و کار ها در ایران به سراغ ساخت اپلیکیشن اومدن.
اما یک سوال :
آیا تمامی کسب و کار ها باید برنامه موبایل داشته باشن ؟ و داشتن سایت به تنهایی کافی نیست؟ در این مقاله سعی کردیم که پاسخی برای این سوالها پیدا کنیم!
شما اگر صاحب کسب و کار کوچکی باشید، حتما به فکر راه اندازی اپلیکیشن موبایل افتادید و اگر این مطلب رو میخونید، فرض بر اینه که شما برای کسب و کارتان وب سایت راه اندازی کردید.البته پیشنهاد میکنم از قبل حتما مقاله "اهمیت ساخت اپلیکیشن در کسب و کار" را حتما مطالعه کنید.
"ساخت اپلیکیشن موبایل قطعا مزایای زیادی داره "
تصویر قوی از برند شما رو نشان میده، میتونه یک کانال درآمدی جدید برای شما باشه و خیلی چیزهای دیگه. و از اونجایی که از اپلیکیشن موبایل اطلاعاتی نظیر تعداد نصب رو میتونید بدست بیارید، متوجه ارزش کلی کسب و کار و اپلیکیشن موبایل در نزد کاربران و مشتریانتون میشید. اما از کجا باید بفهمیم که آیا ساخت برنامه موبایل مناسب کسب و کار ما هست یا نه ؟
آیا وب سایت شما برای تلفن های هوشمند بهینه سازی شده ؟
قبل از اینکه برای ساخت اپلیکیشن موبایل هزینه و برنامه ریزی کنید، باید نگاهی به وب سایتی که از قبل داشتید بندازید و از نحوه عملکرد و وضعیت سئو ی سایت مطمئن بشید. و مهم تر از همه باید وب سایت ریسپانسیو باشد و در هر تلفن هوشمندی با هر سایز صفحه نمایشی، به خوبی بارگذاری و اجرا بشه. خیلی از کسب و کار های کوچک متاسفانه این نکته را جدی نمیگیرند و بدون توجه به بحث وب سایت ریسپانسیو، به سراغ ساخت اپلیکیشن میرن.
پس یک نکته خیلی خیلی مهم :
شما در مرحله اول باید وب سایت ریسپانسیو داشته باشید و سایتی که ریسپانسیو باشه میتونه تا حد زیادی جای اپلیکشن موبایل رو پر کنه.
آیا رقیبان شما اپلیکیشن موبایل دارند؟
یکی از راه های تشخیص اینکه آیا به برنامه موبایل نیاز دارید یا نه، اینه که به سراغ مارکت های برنامه موبایل مانند کافه بازار و اپ استور برید و در آنها جست و جو کنید. ببینید که چه برنامه های مرتبط با حوزه کاری شما وجود داره. و این برنامه ها چند بار نصب شده و کاربران چه نظراتی در موردشون نوشتن. بررسی این موارد اطلاعات خوبی در مورد میزان موفقیت برنامه موبایل رقیبان به شما میده. و اگر رقیبان اپلیکیشن دارند و از اپلیکیشنشون به خوبی استقبال شده، بهتر است که شما نیز به سراغ ساخت برنامه موبایل برید و امکاناتی برای مشتریانتون در نظر بگیرید.
آیا اپلیکیشن شما نیازی از کاربران را رفع میکند؟
به این فکر کنید که برنامه شما چه نیازی رو میتونه از کاربران رفع کنه. چون باید کاربران دلیل خوبی برای نصب برنامه شما داشته باشند. اگر برنامه موبایل شما، امکانات و خدمات اضافه تری به کاربر ارائه نمیده، بهتره که هزینه و تمرکز رو بر روی بهبود عملکرد وب سایت قرار بدید.
در حال حاضر خیلی از اپلیکیشن های بانکی خدماتی ارائه میدهند که نیاز کاربر رو برای مراجعه به دستگاه های خود پرداز و یا بانک را بسیار کم کرده است. به خاطر همین هم میبینیم که اپلیکیشن های بانکی بیشترین تعداد دانلود را در مارکت های ایرانی دارند.
آیا برنامه موبایل اطلاعات کاربران را ذخیره میکند؟
متاسفانه در حال حاضر کاربران اینترنت زمان و حوصله ی زیادی ندارند و میخواهند همه چیز برای آنها آماده باشد. برای مثال اگر اپلیکیشن خرید اینترنتی، به ازای هر بار خرید، از مشتری آدرس و اطلاعات بخواهد، قطعا با کاهش تعداد کاربران مواجه میشه. پس بهتر است که برنامه موبایل قابلیت ایجاد حساب کاربری داشته باشد.
برنامه برای مشتریان وفادار امکاناتی قائل میشود؟
زمانی میتونید کاربران را به نصب برنامه تشویق کنید که برای آنها خدمات ویژه ای در نظر گرفته باشید. مثلا میتونید برای کاربران اپلیکیشن ها کد تخفیف ارسال کنید و یا از اخرین پیشنهادها با خبرشون کنید.
آیا به برند سازی فکر میکنید؟
اگر میخواهید برندسازی کنید و برند را به دامنه گسترده تری از کاربران معرفی کنید قطعا طراحی اپلیکیشن انتخاب مناسبی خواهد بود. چون کاربر با نصب برنامه موبایل شما، فضایی از تلفن همراهش را به برند شما اختصاص میدهد. و از آنجا که روزانه بار ها به تلفن همراهش نگاه میکند، لوگوی برند شما را بار ها میبیند. و این کار به روند برندسازی شما کمک زیادی میکنه.
آیا از استراتژی ها محتوایی و بازاریابی استفاده میکنید ؟
داشتن اپلیکیشن موبایل به این معناست که باید مرتب محتوایی مختص مشتریان و کاربران هدف تولید شود. این محتوا ها باید طبق استراتژی هایی که بخش مارکتینگ برای جذب مشتری برنامه ریزی کرده، تولید شوند. پس این به معنی این است که علاوه بر هزینه ساخت برنامه، باید هزینه ای جدا برای محتوا و بازاریابی درنظر بگیرید.
آیا اپلیکیشن تمامی استاندارد ها را داراست ؟
اگر تصمیم گرفتید که ساخت برنامه موبایل برای کسب و کار و وبسایت شما ضروریه، بهتر است به سراغ شرکت ساخت اپلیکیشنی بروید که تمامی استانداردهای طراحی و فنی برنامه موبایل را بتواند رعایت کند. تا برنامه عملکرد خوبی بر روی هر تلفن هوشمندی داشته باشد.
- نویسنده: سارا کاویانی
- تاریخ: 1397/09/14
- زمان: 13:06
- نظرات: 9
9 نظر در مورد این مطلب
مطلبی که نوشتین بد نیست اما باید این نکته رو در نظر گرفت که در حال حاضر اوضاع اقتصادی تمام کسب و کارها به صورتی نیست که بتونن از پس هزینه اپلیکیشن بر بیان.اما در کل داشتن اپلیکیشن برای وب سایت ها ضروری به نظر میرسه.
بله در این مورد شکی نیست ولی کسانی که به دنبال سود بالا و دیده شدن هستند بدون شک باید این هزینه هارو متقبل شوند تا به اون نتیجه دلخواه و سود بالا برسند و میشه گفت اون هزینه در مقابل سود زیادی که اپلیکیشن برای صاحبان کسب و کار داره بسیار کمه.
با سلام داشتن اپلیکیشن موبایل برای برندسازی ، بهره مندی از دامنه گسترده کاربران تلفن های هوشمند ، وفادار سازی مشتریان و... بسیار موثر و مفید است ، اما انتخاب مجموعه مورد اعتماد و اعتبار برای طراحی ساخت و پشتیبانی بسیار مهم است. سپاس
دقیقا همینطوره شاید خیلی از مجموعه ها این کار رو انجام بدن اما باید با دیدن نمونه کارها و سابقه مجموعه درست تصمیم بگیرید.
با سلام و خسته نباشید ممنون از مطالب بروز و مفیدتون ..ضمن اینکه در دنیای امروز موبایل و تبلت نقش بسیار پررنگی در زندگی افراد پیدا کرده وداشتن اپلیکیشن یک ضرورت برای کسب و کارها محسوب میشه و در واقع یک الزام برای بیزینیس های آنلاینه.
ساخت برنامه موبایل برای کسب و کار و وبسایت ضروریه،اپلیکیشنی که تمامی استانداردهای طراحی و فنی برنامه موبایل را بتواند رعایت کند. مطمئنا عملکرد خوبی هم خواهد داشت
مطلب خوبی مرسی ! گرچه که تو ایران فعلا خیلی از سایت های ایرانی و کسب و کار های بومی احتیاج به ساخت اپلیکیشن دارند. ولی در دنیا پیش بینی شده که تا چهار پنج سال دیگه خیلی از این اپلیکیشن ها کنار گذاشته میشن و کمتر کسی به سراغ ساخت اپ برای هر سایتی میره. چون در اینده شاهد برنامه هایی خواهیم بود که چندین کار و با هم انجام میدن. یعنی مثلا دیگه لازم نباشه برای خرید از یک سایت یک اپ جدا داشته باشیم. یه اپ میتونه خرید از چند تا سایت و پوشش بده
این روزا مردم بیشتر از موبایل استفاده میکنن تا کامپیوتر، حالا میمیونه یه مساله و اون هم اینکه وب سایت بهتره یا اپلیکیشن موبایل؟ به نظر من هرکدوم مزیت ها و معایبی دارن اما در کل هردوشون به یه اندازه اهمیت دارن.
به نظرم ساخت اپلیکیشن فقط برای وب سایتهایی که امکانات خاصی رو برای کاربرانشون در نظر دارن توجیه داره. و الی اگر قرار باشه همون کارهای معمول سایت رو انجام بده خب استفاده از وب سایت خیلی راحت تر هست. البته گاهی اوقات هست که یکسری امکانات رو اصلا روی وب سایت نمیشه ارائه داد مثل مسیریابی یا پیدا کردن مراکز نزدیک. در کل استفاده کردن از اپلیکیشن ها خیلی راحت تر از وب سایت هست اما تهیه کردن اپلیکیشن یک سری ملزومات داره که وب سایت نیازی به اونها نداره