تکنولوژی هر روز برگی تازه رو میکند و به ثابت میکند که برای بقا در این رقابت تنگاتنگ باید همانند خودش پویا باشید. برنامه نویسی در این زمینه بسیار پیشرو بوده و هر روز شاهد به وجود آمدن زبان های مختلف و کارایی های فراوان هستیم. امروزه Swift یکی از پرطرفدارترین زبان های برنامه نویسی دنیا است که امکانات آن توجه بسیاری از برنامه نویسان را به خود جلب کرده است. در این مقاله قصد داریم تا این زبان را از زوایای مختلف در حوزه برنامه نویسی مورد بررسی قرار دهیم و به تمامی معایب و مزایای آن به صورت تخصصی بپردازیم .
معرفی زبان برنامه نویسی Swift
اگر بخواهیم این زبان را به زبان ساده و مختصر توضیح دهیم میتوان گفت که Swift زبانی open source ، آسان ، پر سرعت ، با دسترسی آسان و امنیتی فوق العاده است. اما به طور تخصصی Swift یک زبان برنامه نویسی کامپایلری است که برای iOS ، macOS ، watchOS ، tvOS و لینوکس توشر شرکت Apple تولید شده است و بانی اصلی آن شخصی به نام کریس لاتنر میباشد.
تفاوت Swift با دیگر زبان های برنامه نویسی
- استنباط کردن نوع.
- فرامین و عبارت نیازی نیست با Semicolon (; ) به پایان برسند، اما به صورت دلخواه میتوانید هم استفاده کنید.
- عدم وجود فایل header.
- برنامه نویسی Generic.
- توابع، اشیای درجه یک هستند.
- داده های جبری می توانند داده های مرتبط داشته باشند.
- رشته ها کاملا از یونیکد پشتیبانی می کنند. بیشتر کاراکترهای یونیکد را می توان در شناسه ها یا عملگرها استفاده کرد.
- عدم مدیریت استثنا. سوئیفت ۲ یک مدل مدیریت خطای متفاوت و ناسازگار را معرفی کرده است.
- چند رفتار مستعد در برابر خطا در زبان های خانواده C تغییر یافته اند.
- نشانگرها به طور پیش فرض آشکار نیستند. برنامه نویس نیازی ندارد اسم ها را برای Reference و Derefence کردن پیگیری کند.
مزایای طراحی اپلیکیشن با Swift
- قابلیت خلاقانه بودن طراحی اپلیکیشن موبایل با زبان برنامه نویسی Swift
- دارای کد های ساده و قابل فهم
- سریع و پر قدرت
- دسترسی آسان
معایب زبان برنامه نویسی swift
با تمام مزیت هایی که در قسمت بالا گفته شد اما لین زبان برنامه نویسی نیمه تاریکی را هم شامل میشود که قصد داریم در این قسمت به آن بپردازیم. نکته منفی این زبان یادگیری آن به صورت صفر تا صد است. این بدین معناست که برنامه نویس برای درک این زبان نیازمند یادگیری یک زبان کاملا جدید است . هر چند توسعهدهندگان، بدون شک علاقمند به یادگیری و نمایش تبحر خود در زبانهای جدید دارند؛ اما آن موقع تنها یک زبان برنامهنویسی برای آیفون وجود خواهد داشت که برنامهنویسی که در این حوزه قصد فعالیت داشته باشد ناچار است تا آن را فرا بگیرد. البته شما هنوز هم میتوانید با زبان C Objective برنامههای خود را بسازید؛ ولی در آیندهای نزدیک احتمال اینکه دیگر کسی حتی به برنامههای شما نگاهی نیندازد، کم نیست.
نگرانی دیگری که ناشی از آسانسازی توسعه اپلیکیشنها توسط این زبان برنامهنویسی وجود دارد، از آنجا ناشی میشود که سادهشدن طراحی اپلیکیشن ها با کمک این زبان برنامهنویسی، سبب میشود تا توسعهدهندگانی که دانش کافی ندارند، پا به عرصه بگذارند و با توسعهی اپلیکیشنهای نه چندان کامل، این حوزه را تحتتأثیر منفی قرار دهند.
در نهایت باید گفت swift با امنیت و سرعت بالا به جایگاهی محکم در زمینه ساخت اپلیکیشن دست پیدا کرده است و فعالان این حوزه برای بقا در این رقابت تنگاتنگ ملزم به یادگیری این زبان میباشند.
- نویسنده: سمیه مهاجری
- تاریخ: 1397/04/10
- زمان: 11:26
- نظرات: 0
0 نظر در مورد این مطلب