طراحی وب سایت بستر گسترده ای برای به کارگیری و اجرا انواع تکنولوژی ها و ابزار های کارآمد در این زمینه است.فعالان این حوزه سعی دارند با استفاده از ابزار های موجود ، همه اطلاعات و محتوای مورد نیاز کاربر را به صورت طبقه بندی شده و قابل دسترس ارائه دهند.پرتال نقش مهمی را در این زمینه ایفا میکند. هدف طراحی پرتال ها طبقه بندي کردن اطلاعات و نيز تعريف دسترسي آسان به آنهاست که براي جلوگيري از پراکندگي و دسترسي و نگهداري آسان اطلاعات توسط کاربر میباشد.به عبارتی پرتال بخشی از وب سایت است که علاوه بر ارائه محتوا و معرفی خود کاربر نیز در آن به ایفای نقش میپردازد.در این مقاله پرتال و کاربردها و انواع آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
انواع پرتال
انواع مختلف پرتال وجود دارد که با توجه به نوع پرتال می بایست شرکت متخصص در زمینه مورد نظر را انتخاب نمایید.پرتال خبری ، پرتال آموزشی ، پرتال سازمانی ، پرتال فروشگاهی ، پرتال آژانس املاک ، پرتال مدارس و .... پرتال های مختلفی هستند که در زمینه های مختلف شغلی تولید و مورد استفاده قرار گرفته اند.
اصول سئو در طراحی پرتال
در پرتال های درون سازمانی سیستم به صورتی است که رعایت اصول و استاندارد های سئو از اهمیت همیشگی برخوردار نیستند ؛ اما در نظر داشته باشید که برخی از پرتال ها مانند پرتال های خبری یا سازمانی میتوانند نقش ویژه ای در بهینه سازی وب سایت داشته باشند.در نظر داشته باشید که موتورهای جستجو همه ابعاد یک وب سایت را در نظر میگیرند.طراحی درست و اصولی پرتال میتواند در سئو سایت و بالا آمدن آن در لیست موتورهای جستجو تاثیر گذار باشد.
زبان برنامه نویسی رایج در طراحی پرتال
دو زبان رایج برنامه نویسی تحت وب PHP و ASP.NET وجود دارند که شرکت های طراحی سایت هر یک در زمینه یکی از این زبان های برنامه نویسی تبحر دارند. PHP با توجه به کد باز بودن آن و داشتن جامعه کاربری و توسعه دهندگان بیشتر به نسبت ASP.NET برای طراحی سایت های اینترنتی معمولا بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد و محبوبیت بیشتری دارد. هزینه تمام شده طراحی سایت با PHP به نسبت ASP.NET پایین تر است و زمان آماده سازی وب سایت نیز کمتر می باشد.
تفاوت کاربرد های پرتال و وب سایت
در اکثر مواقع مفهوم پرتال با وب سایت اشتباه گرفته می شود اما باید توجه نمود که پورتال مفهومی بسیار فراتر و گسترده تر از وب سایت دارد، پرتال ها علاوه بر اینکه خود نیز توانایی انتشار اطلاعات سازمان ها یا شرکت ها را دارند بر خلاف وب سایت ها به منابع و پایگاه های مختلف متصل هستند و دائما با آنها در حال تبادل اطلاعات بوده و در نهایت اطلاعات مورد نیاز کاربران خود را بصورت دسته بندی شده ارائه می دهند، و در صورت لزوم با سایر پورتال ها به اشتراک می گذارند. طراحی سایت برای روند کارهایی است که عمومیت بیشتری دارد و هدف شما جذب کاربرانی می باشد که نیاز به اطلاعات یا محصولات وب سایت شما می باشند ، به همین خاطر در طراحی سایت شما بهینه سازی سایت نیز فکر می شود یا اینکه سایت فروشگاهی است یا سایت شرکتی یا باید به صورت طراحی سایت خبری باشد و یا اینکه با موضوعیت های مختلف است . اما در طراحی پرتال شما افرادی را وارد پرتال خود می کنید که مشخصاً ارتباط با سازمان شما دارند و برای از بین بردن کارهای پرتکرار و پراشتباه که نیازمند دقت بالا و به روزرسانی لحظه ای می باشد از پرتال استفاده می کنید .
مزایای طراحی پرتال
اطلاعاتی که یک پورتال فراهم می کند می تواند داده هایی باشد که به صورتی سازمان یافته اند و امکان جستجوی آسان آنها وجود دارد، گزارشها، تحلیلها، پرس و جوهای مشخص و دیگر انواع دانش مرتبط با کسب و کار، و یا داده های بدون ساختار، که جستجو در آنها معمولا دشوار بوده و خارج از یک بانک اطلاعاتی قرار دارنداز جلمه ی این داده ها هستند.. مانند: متن ها، صوت ها، تصاویر و یا گرافیک و اشکالی همچون مستندات، ایمیل، زمانبندی قرارهای ملاقات، شرکت در مباحث گروهی و ... لازم به ذکر است: پورتال های بسیاری وجود دارند که بر روی خدمات خاص متمرکز بوده و یا به ارائه خدمات به شکلی جامع می پردازند.
- نویسنده: سارا کاویانی
- تاریخ: 1397/06/14
- زمان: 16:13
- نظرات: 0
0 نظر در مورد این مطلب