همه افراد در هنگام وب گردی حداقل یک بار با صفحه 404 رو به رو شده اند. صفحه 404 معمولا زمانی نمایش داده میشود که کاربر روی یک لینک خراب کلیک کرده باشد. این صفحه معمولاً به دلیل تغییر آدرس صفحه، حذف محتوا و یا واردکردن اشتباه آدرس در مرورگر نشان داده می شود. هنگامی که کاربر با یک صفحه خطا مثل ۴۰۴ مواجه می شود، احتمال اینکه بهطورکلی سایت شما را ترک کند بالا است، اگر اطلاعات مناسبی را در اختیار او قرار دهید ممکن است میزان رضایت کاربر را افزایش دهید و کاربر سایر بخشهای سایت شما را نیز مشاهده کند. در این مقاله قصد داریم تا اصول طراحی صفحه 404 و چگونگی کاربردی کردن آن را مورد بررسی قرار دهیم.
تهیه کردن متن خطای مناسب
در ابتدا باید از کاربر خود به دلیل مشکل ایجاد شده عذر خواهی کنید. بهتر است این متن حاوی پیشنهادات مفید و جذاب باشد تا کاربر با کلیلک کردن به دیگر صفحات دسترسی پیدا کند. در صفحه ۴۰۴ سایت خود لینکهای صفحات مهم سایت مانند مقالات، صفحه نخست، دسته بندی ها و یا وبلاگ را قرار دهید، تا کاربر به سایر بخشهای سایت دسترسی داشته باشد.
قرار دادن سرچ باکس
افرادی که وارد سایت شما می شوند ممکن است دلیل خاصی برای گشت و گذار در آن نداشته باشند. برخی از افراد اصلا با ساختار سایت شما آشنا نیستند. در این شرایط بهتر است جعبه جستجوی سریعی را برایشان فراهم کنید. این جعبه جستجو زمانی مفید خواهد بود که شما طیف گسترده ای از محصولات را داشته باشید و نتوانید به کمک چند لینک همه آن ها را پوشش دهید.
اضافه کردن فرم تماس
اضافه کردن فرم تماس به صفحه 404 این امکان را به کاربر میدهد که در صورت پیدا نکردن مطلب مورد نظرش بتواند برای دریافت راهنمایی یا کمک با شما در تماس باشد تا به هدف نهایی خود برسد.مزیت دیگر وجود فرم تماس در صفحه 404 این است که کاربر میتواند گزارش خطا را به شما بفرستد به این ترتیب شما هم سریعتر از وجود لینک های خراب مطلع شده و اقدام به درست کردن آن ها می نمایید.
نظرخواهی از کاربران
به کاربران خود این امکان را بدهید تا مواردی که باعث ناراحتی شان شده است را گزارش دهند. اینکار می تواند بسیار مفید باشد. مثلا دکمه ای را طراحی کنید و در کنار آن بنویسید: این صفحه را گزارش دهید و به فروشگاه برگردید. این موضوع به شما کمک می کند صفحاتی که دچار مشکل هستند را به درستی شناسایی کنید و آن ها را به لینک های معتبر ریدایرکت نمایید.
گزارش صفحات 404 در گوگل آنالیتیکس
گزارش این صفحات در گوگل آنالیتیکس کار آسانی نخواهد بود. با اینکه در بیشتر موارد CMS مورد استفاده، افزونه ها و ماژول هایی را برای اینکار ارائه می کند اما گوگل آنالیتیکس می تواند ان را بدون زحمت انجام دهد. تنها چیزی که نیاز دارید عنوان صفحه برای صفحات 404 است. کافیست به مسیر Customization > Custom Reports > Add New در گوگل آنالیتیکس خود بروید.
استفاده از ایده های خلاقانه در طراحی صفحه 404
معمولا سرور ها برای صفحات 404 یک صفحه پیش فرض دارند که اصلا طرح و ظاهر خوبی ندارد و به همین دلیل اکثر سایت های حرفه ای برای این صفحه هم یک صفحه طراحی میکنند. اگر کاربری در سایت شما به صفحه پیش فرض 404 با همان طراحی ساده و تکراری برخورد کند به احتمال زیاد سایت شما را کلا ترک میکند و به سراغ سایت های دیگر میرود اما با طراحی یک صفحه 404 جذاب و خلاقانه میتوانید کاری کنید که کاربر در سایت شما بماند و او را به مسیر درست هدایت کنید.طراحی صفحه 404 به صورت اختصاصی از نظر سئو سایت هم اهمیت دارد و مورد توجه موتورهای جستوجو است که وقتی کاربر به صفحه ای از سایت میرسد که وجود خارجی ندارد چگونه هدایت میشود. با استفاده از طرح های خلاقانه در صفحه 404 صفحه ای متفاوت ایجاد کنید و کیفیت وب سایت خود را بالا ببرید.
- نویسنده: مژگان حیدری
- تاریخ: 1397/05/28
- زمان: 14:28
- نظرات: 0
0 نظر در مورد این مطلب