امروزه طراحی و ساخت اپلیکیشن یکی از ملزومات هر کسب و کاری به شمار میرود و صاحبان مشاغل داشتن اپلیکیشن را برای رونق کسب و کار خود امری ضروری تلقی میکنند. کاربری بالای اپلیکیشن های موبایل موجب شده است تا شاهد به وجود آمدن بی شمار زبان برنامه نویسی برای ساخت اپلیکیشن باشیم. در همین راستا قصد داریم در این مقاله یکی از پر کاربرد ترین زبان های برنامه نویسی را مورد بررسی قرار دهیم. Java در میان کاربران از محبوبیت بالایی برخوردار است و در بین تمامی زبان های برنامه نویسی بیشترین سرچ را به خود اختصاص داده است. در این مقاله قصد داریم تا تاریخچه ، ویژگی ها ، کاربرد ها و دیگر ابعاد این زبان را مورد بررسی قرار دهیم.
تاریخچه java
زبان برنامه نویسی جاوا در اوایل دهه ی ۱۹۹۰ میلادی توسط جیمز گاسلینگ و همکارانش در شرکت سان مایکروسیستمز پایه ریزی شد که در ابتدا Oak به معنی «بلوط» نام داشت. در حقیقت آقای گاسلینگ از اصول برنامه نویسی در زبان ++C خیلی احساس رضایت نمی کرد و یک سری نارسایی های این زبان برنامه نویسی موجب شد که وی زبان جاوا را بر مبنای زبان ++C طراحی کند به نحوی که بتواند ایده های مد نظر او را به نحو بهتری اجرا کند. از همان ابتدا شعار آقای گاسلینگ و سایر توسعه دهندگان این زبان برنامه نویسی این بود که «یک بار بنویس، همه جا اجراش کن!» و همین شعار بود که توانست انقلابی در دنیای برنامه نویسی ایجاد کند.
به هر حال، این زبان برنامه نویسی موفق که در سال ۱۹۹۵ به طور رسمی به بازار معرفی شد، توانست چنان محبوبیتی در جهان پیدا کند که در حال حاضر در بیش از ۳ میلیارد سیستم مورد استفاده قرار گرفته و تاکنون بیش از ۱۰۰۰ جلد کتاب پیرامون آن به رشته تحریر درآمده است. این زبان داری ساختار یا Syntax مشابه زبان های C و ++C می باشد اما از سادگی بیشتری برخوردار است.
ویژگی های کلیدی زبان برنامه نویسی جاوا
- شیء گرایی زبان
- قابل اجرا بودن در تمامی پلتفرم ها
- پشتیبانی از API هایی تکمیلی
- یادگیری آسان و خوانا بودن
- وجود هزاران کتابخانه کد باز مجزا در اینترنت برای بالا بردن قابلیت های جاوا به صورت کاملا رایگان
- امکان کسب مهارت بالا در آن و تبدیل شدن به یک فرد حرفه ای در زمینه جاوا با صرف مدت زمان نه چندان زیاد
- وجود IDE های قدرتمند که موجب ساده تر شدن فرایند کدنویسی با استفاده از زبان جاوا می شود و موجب می شود که برنامه نویسی در جاوا بدون ارور انجام شود.
کاربرد های زبان برنامه نویسی java
- برنامههای رومیزی (Desktop)
- برنامههای تحت وب (WEB)
- برنامههای کاربردی بزرگ (Enterprise)
- برنامهنویسی سیستمهای کوچک مانند تلفن همراه، رایانه جیبی و …
- نویسنده: سمیه مهاجری
- تاریخ: 1397/04/18
- زمان: 19:00
- نظرات: 0
0 نظر در مورد این مطلب