روزانه تقریبا 3 میلیارد نفر در سرتاسر دنیا از اینترنت استفاده میکنند و بیش از 80 درصد از این جمعیت از اینترنت برای خرید ، ارتباطات و غیره استفاده میکنند ، لذا شرکتها و موسسات با دقت به همین نکته از اینترنت برای گسترش کسب و کارشان استفاده میکنند.
این گسترش روز افزون کاربران اینترنت ، علاقه مندان به دنیای وب و برنامه نویسان را به روی آوردن به سمت ساخت و طراحی وبسایت تشویق میکند .اما سوالی که برای خیلی از افراد پیش می آید این است که چه زبانی برای برنامه نویسی وب مناسب است ؟ دانستن جواب این سوال برای کسانی که می خواهند در این زمینه فعالیت کنند و به کسب درآمد بپردازند بسیار حیاتی است.
در این مقاله نگاهی داریم به بهترین زبانهای برنامه نویسی برای طراحی وب سایت و نقش آنها در دنیای امروزی تا علاقه مندان به طراحی وب ، با توجه به هدفشان از یادگیری برنامه نویسی وب و اینکه آیا در زمینه فرانت اند یا بک اند میخواهند فعالیت کنند ، بهترین زبان را انتخاب کنند .
برنامه نویسی فرانت اند(Front-End) و بک اند (Back-End)
قبل از اینکه به معرفی زبانهای برنامه نویسی بپردازیم ، دو مفهوم بسیار مهم در دنیای برنامه نویسی وب وجود دارد که باید بدانید :
- فرانت اند یا سمت کاربر : مربوط میشود به هرچیزی که کاربر در وبسایت میبیند ویا تعاملاتی که با صفحه وب برقرار میکند.
- بک اند یا سمت سرور : مرتبط میشود به سرور و پایگاه داده ای از اطلاعات وب
این دو مفهوم در کنار هم تشکیل دهنده وبسایتی میشوند که ما میشناسیم.
محبوبترین زبانهای برنامه نویسی برای طراحی وب در سال 2018
زبان برنامه نویسی اچ تی ام ال (HTML)
اچ تی ام ال یا HyperText Markup Language یک زبان نشانه گذاری است که برای ایجاد و طراحی صفحات وب سایت استفاده میشود . دستورالعملهای این زبان Tag نام دارند که داخل براکت قرار میگیرند و محتوای یک صفحه وب، به وسیله آنها نشانهگذاری شده و اینگونه نحوه نمایش آن صفحه برای مرورگر وب توصیف میشود.
زبان برنامه نویسی سی اس اس (CSS)
سی اس اس یا Cascading Style Sheets به توسعه دهندگان وب اجازه میدهد تا کنترل بیشتری بر روی فونت ، رنگ و طراحی کلی صفحه داشته باشند .CSS و HTML در کنار هم به شما کمک میکنند تا تمام آن چیزی که برای ساختار و ظاهر کلی وبسایت به آن احتیاج دارید را ایجاد کنید .
زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت (Java Script)
طبق آماری که وبسایت Stack Overflow’s در سال 2018 منتشر کرده است :
جاوا اسکریپت رایج ترین زبان برنامه نویسی اعلام شده است .این زبان در سال 1995 توسط شرکت NetScape با تشابهاتی به زبان C ایجاد شد و در کنار زبانهای نشانه گذارییHTML و CSS در ایجاد صفحات فرانت اند نقش مهمی ایفا میکند . بیشتر وبسایتهای مطرح دنیا مانند فیسبوک ، توییتر و یوتویوب از این زبان برای ایجاد صفحات وب و محتوای پویا استفاده میکنند .
گرچه این روز ها جاوا اسکریپت یکی از معدود زبانهایی است که توسط همه مرورگرها بدون احتیاج به هیچ افزونه ای پشتیبانی میشود و میتواند در پلتفرمهایی که مبتنی بر وب نیستند مانند ویجت های دسکتاپ و اسناد پی دی اف کار کند .همچنین جاوا اسکریپت از سبکهای برنامه نویسی کاربردی و شی گرا پشتیبانی میکند.
از دیگر مزایایی که برای جاوا اسکریپت گفته میشود میتوان به یادگیری آسان و سرعت بالای آن اشاره کرد .
البته که این زبان ایراد هایی هم دارد ولی توسعه دهندگان آن برای رفع مشکلات این زبان کتابخانه های زیادی ایجاد کرده اند . یکی از پرکاربردترین آنها ،کتابخانه Node.Js است که به توسعه دهندگان وب کمک میکند که از این زبان در سمت سرور (بک اند) هم استفاده کنند.
زبان برنامه نویسی پایتون (Python)
این زبان شی گرا که شباهت زیادی هم به زبان انگلیسی دارد و یادگیری اش را بسیار آسان میکند ، کاربردش تنها به حوزه توسعه وب محدود نمیشود و برای ساخت نرم افزار های کامپیوتری ، بازی ها و غیره کاربرد دارد . پایتون هم مانند جاوا اسکریپت کتابخانه های زیادی دارد که همه این کتابخانه ها استفاده از این زبان را برای توسعه آسان میکند .
این زبان توانسته خودش را به 3 زبان برتر ماه سپتامبر 2018 برساند .گرچه این زبان تفسیری سرعت پایینی دارد و کمتر برای اپلیکیشنهای موبایل استفاده میشود (اپلیکیشن محبوب اینستاگرام مستثنی از این مورد است) ولی جایگاه غیر قابل تعویضی در زمینه یادگیری ماشین و هوش مصنوعی دارد .
زبان برنامه نویسی جاوا (Java)
یکی از مطرح ترین و پرکاربردترین زبانهای برنامه نویسی دنیا ، زبان جاوا است که سال 1995 توسط شرکت Sun Microsystems به دنیای برنامه نویسی معرفی شد. این زبان شی گرا کاربرد وسیعی در دنیای علوم رایانه دارد : اپلیکیشنهای موبایل خصوصا اندروید ، بازی های کامپیوتری و توسعه نرم افزار .
گرچه سختی زبان جاوا نسبت به زبانهایی که اشاره کردیم و نیاز به زمان بالا برای ایجاد تغییرات در برنامه از دلایلی است که شاید کمتر به این زبان در حوزه برنامه نویسی توجه میشود ولی جاوا توانایی های زیادی دارد که قطعا در حوزه وب به آنها احتیاج پیدا میکنید. توییتر هم از جمله شرکتهایی است که بعدا برای توسعه بیشتر در مقیاس بالا به سراغ این زبان آمد .
زبان برنامه نویسی پی اچ پی (PHP)
پی اچ پی یا Hypertext Preprocessor یک زبان برنامه نویسی سمت سرور است و یک از مهمترین ابزارهای بک اند محسوب میشود و غولهای بزرگ دنیای وب مانند فیسبوک و ویکی پدیا همچنان از این زبان برای برنامه نویسی سمت سرور استفاده میکنند.و البته که پی اچ پی برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس نقش مهمی ایفا میکند و توسعه وبسایت را برای خیلی از افراد آسانتر میکند.
مانند جاوا اسکریپت ،از پی اچ پی هم برای اهداف گسترده ای در وب استفاده میشود : جمع آوری و تایید اطلاعات ، ایجاد کوکی و نمایش محتوای پویا .ایرادی که درمورد پی اچ پی وجود دارد ، شاید سرعت پایین این زبان باشد که گرچه توسعه دهندگان این زبان با تولید فریمورک هایی مانند Drupal و Laravel توانستند به برنامه نویسان در جهت ایجاد اپلیکیشنهای امن و پر سرعت کمک کنند .
زبان برنامه نویسی روبی (Ruby)
Ruby که در سال 1993 توسعه یافته است تلفیقی از زبانهای برنامه نویسی Ada ، SmallTalk ،Lisp ،Perl و Eiffelاست و یک زبان برنامه نویسی پویا و اوپن سورس است که برای ایجاد وبسایت ها و اپلیکیشنهای موبایل استفاده می شود. این زبان به راحتی برنامه نویسی دستوری را با برنامه نویسی کاربردی متعادل می کند و مقیاس پذیر است.
یادگیری این زبان بسیار راحت است ولی برای توسعه وب ، شما احتیاج به دانش یکی از فریمورک های این زبان یعنی Ruby On Rails دارید تا توسعه وب به کمک زبان روبی را راحت تر کند .این زبان بیشتر در سمت سرور ، جایی که ترافیک زیاد وب وجود دارد ، کاربرد دارد . شرکت توییتر قبل از روی آوردن به زبان جاوا ، از Ruby On Rails استفاده میکرد
کلام آخر:
قطعا افراد مختلف در هر مطالعه، تجارب مختلفی به دست می آورند. اگر این مقاله شما را به دنیا بزرگ برنامه نویسی برده است، امیدوارم بتوانید با استفاده از تجربه ای که از این مطلب به دست آورده اید به خوبی با زمینه های برنامه نویسی آشنا شده باشید و بتوانید به پرسش "چگونه برنامه نویسی را شروع کنیم ؟" پاسخ دهید و بهترین زبان برنامه نویسی را با توجه به اهدافتان انتخاب کنید.
- نویسنده: سارا کاویانی
- تاریخ: 1398/02/02
- زمان: 14:41
- نظرات: 0
0 نظر در مورد این مطلب